Nieuws: Zorgprestatiemodel (ZPM) simulatie

Vanaf 16 april 2021 zijn in CRSInternet rapporten beschikbaar waarin de DBC- en BGGZ-productie kan worden vergeleken met de productie in ZPM-termen.

De tabellen voor het Zorgprestatiemodel zijn deze week definitief vastgesteld door de NZa, op de tarieven na, en wij hebben deze definitieve tabellen ingebouwd in CRSInternet, samen met de concept tarieven.

U kunt via Raadplegen tabellen > DBC of BGGZ nieuwe rapporten vinden waarin op afspraak-niveau en op het niveau van de prestatie (DBC of BGGZ-traject) een vergelijking kan worden gemaakt.

Toelichting

Zie voor een beschrijving het artikel “ZPM simulatie” in de supportportal. Ook is er een video beschikbaar waarin een toelichting wordt gegeven. De video duurt 15 minuten. In de portal staan meer artikelen over het ZPM, type “ZPM” in de zoekbalk om deze te vinden.

Mocht u na het lezen van de toelichting nog vragen hebben, dan kunt u deze stellen via de supportportal. Heeft u nog geen toegang tot de supportportal dan kunt u deze hier aanvragen (scroll door naar “nog geen account”).

Kosten

De functionaliteit is bij alle klanten geïnstalleerd. Aan de simulatie zijn geen extra kosten verbonden.

Vervolg

Wij gaan nu verder met het inbouwen van de nieuwe declaratie-standaard (GDS) en het nieuwe ZPM-traject. De impact voor hulpverleners en secretariaat zal gering zijn, de werking in CRSInternet van het ZPM-traject wordt gelijk aan wat men gewend is. Met enkel een nieuw (korter) lijstje activiteitcodes. We komen hier later, maar zeker tijdig, uitgebreider op terug.

Uw clienten zullen van de wijzigingen in CRSInternet niets merken. Wel van het ZPM zelf. In plaats van een prestatie met een looptijd die tot een jaar kan oplopen, wordt nu per maand gedeclareerd. Dat heeft niet alleen voordelen voor u als zorgaanbieder, maar ook voor de client die (via de zorgverzekeraar) veel eerder duidelijkheid krijgt over eigen bijdrage en risico.

Is CRSInternet het meest geschikte EPD voor uw praktijk?

Probeer het uit!
Met een proefaccount kunt u de software bekijken en uitproberen.

gratis en vrijblijvend

Aanvraag demo-account

Probeer CRS Internet vrijblijvend uit

Hieronder kunt u de gegevens invoeren die wij nodig hebben om een demo-account aan te maken. Na verzenden van de aanvraag krijgt u binnen een werkdag een e-mail met de inloggegevens en kunt u tenminste dertig dagen gebruik maken van uw demo-account.

Door een account aan te vragen, gaat u akkoord met de voorwaarden:
• het account is alleen voor persoonlijk gebruik;
• de inloggegevens mogen niet worden doorgegeven;
• het gebruik is uitsluitend voor evaluatiedoeleinden;
• invoer van gegevens op eigen risico, deze zijn zichtbaar voor anderen;
• ingevoerde gegevens kunnen verwijderd worden.

We zullen u enkele emails sturen met behulpzame tips.

Opgave nieuwsbrief

Als u hieronder uw emailadres opgeeft, wordt u toegevoegd aan de emaillijst van Trompbx. U ontvangt dan informatie over CRS zoals updates of tips.

U kunt zich elk moment gemakkelijk uitschrijven via een link onderaan de email.

Scroll naar top