Waarom kiest Vicino voor Trompbx?

keuze epd crsinternet
CRSInternet is vanaf 1 januari 2022 het nieuwe EPD voor GGZ-aanbieder Vicino. CRS Client Portal wordt het portaal voor de cliënten. Er zijn vele EPD aanbieders. Omdat ik nieuwsgierig ben hoe Vicino bij Trompbx uitgekomen is, heb ik dat gevraagd aan Tessa Wiersma (directeur Vicino) en Martine Stam (beleidsadviseur Vicino).

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Waarom hebben jullie voor Trompbx gekozen?


ZPM

“Directe aanleiding voor het op zoek gaan naar een ander EPD was dat onze huidige leverancier het Zorgprestatiemodel (ZPM) niet ondersteunt.”

Zeven kandidaten

“We zijn met zeven leveranciers in gesprek gegaan.

We willen op één platform blijven en gingen daarom op zoek naar een EPD dat al onze diensten aan kan, zowel voor de POH-GGZ als voor de GBGGZ. Het aantal leveranciers dat dit kon leveren werd snel kleiner.”

Toen waren er nog maar drie

“Uiteindelijk bleven er drie over. Eén hele grote en twee middelgrote. 

Het nadeel van de hele grote partij is dat we dan geen onderdeel uitmaken van het vormgeven van het product.”

Vicino is een regionale organisatie die de zorgverlening voor mensen met psychische en/of sociale klachten organiseert in Noord-Holland Noord. Het levert praktijkondersteuners (POH-GGZ) aan huisartsen. Daarnaast heeft Vicino nauwe samenwerkingsafspraken met o.a. psychologen (GB-GGZ) en psychiaters (S-GGZ). Vicino draagt zorg voor het maken en nakomen van collectieve regionale afspraken. Vicino tracht te allen tijde de juiste hulp, op de juiste plaats en door de juiste zorgverlener te laten plaatsvinden.

Toen nog maar twee

“Dus toen waren er nog twee.  We hebben voor Trompbx gekozen omdat zij de beste ideeën hebben over hoe we onze verschillende netwerken (POH-GGZ en GBGGZ) aan elkaar kunnen vlechten. Over hoe je die het beste met elkaar kan laten communiceren, binnen de AVG spelregels.

Wat ook belangrijk was voor de keuze was de mogelijkheid van koppelingen met andere systemen nu en in de toekomst. Je hoeft niet alles zelf te kunnen maar hoeveel koppelingen kan je aan? We hebben nu koppelingen met Embloom en Therapieland nodig. Volgend jaar komen daar de koppelingen met AFAS, Zorgdomein en wellicht PowerBi bij. En misschien hebben we in de toekomst nog meer koppelingen nodig.

Het is ook een voordeel dat Trompbx zich helemaal richt op de GGZ. Het zal zich blijven richten op koppelingen met GGZ-aanbieders en de steeds veranderende wet- en regelgeving. Het is een goede sparringpartner.”

Hoe gaat Vicino CRSInternet gebruiken?

“Binnen de POH-GGZ vooral voor registratie en analyse, om meer inzicht te krijgen in onze zorg en de patiëntenpopulatie. Over duur van de zorg, verwijsgedrag etc. We zien bijvoorbeeld dat verwijsgedrag erg afhankelijk is van de huisarts. Onze bevindingen koppelen we terug naar de huisartsen. We doen dat nu nog weinig, maar willen dat met CRSInternet meer gaan doen.
Daarnaast gebruiken we CRSInternet volledig voor de declaraties.

“Binnen de GBGGZ, de psychologenpraktijken, gebruiken we CRSInternet over de volle breedte, voor registratie, declaratie, rapportage en de client portal, in het MedMij label.”

Wanneer gaat Vicino CRSInternet en het Cliënt Portal gebruiken?

“We zijn nu bezig met de inrichting. De scholingsdata worden in december gepland. 1 januari 2022, als ook het ZPM ingaat, starten we met CRS!”

Conclusie

Vicino heeft voor CRSInternet en het CRS Client Portal van Trompbx gekozen omdat:

  • het al haar diensten binnen de POH-GGZ en de GBGGZ aankan,
  • Vicino bij Trompbx een rol kan spelen in de ontwikkeling van het product,
  • Trompbx de beste ideeën heeft over het samenvlechten van de verschillende netwerken,
  • CRSInternet gekoppeld kan worden met andere systemen,
  • Trompbx zich uitsluitend richt op de GGZ en daardoor ook in de toekomst meegaat in de behoeften van ggz-zorgaanbieders en de veranderingen in de wet- en regelgeving,
  • Trompbx een goede sparringpartner is!

1 reactie op “Waarom kiest Vicino voor Trompbx?”

  1. Ik wens ons een mooie samenwerking op alle fronten!!! Dat zou toch mooi zijn het medisch domein laten communiceren met sociaal domein en andersom!!
    Ik ben overtuigd dat dit een mooie doorbraak zal zijn. Kan niet wachten ????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Andere artikelen

authenticator voor epd op laptop

Een authenticator gebruiken met CRSInternet

Zoals u in het artikel “Uw EPD beveiligen met tweestapsverificatie” heeft kunnen lezen, dient u tweestapsverificatie (2FA) te gebruiken voor uw EPD. Van de verschillende 2FA methodes is een authenticator een veilige, gebruiksvriendelijke en gratis optie.

In dit artikel leggen we uit wat een authenticator is en hoe u deze gebruikt met het elektronisch patiëntendossier CRSinternet.

tweestapsauthenticatie

Uw EPD beveiligen met tweestapsverificatie:
waarom en hoe

Iedereen gebruikt tweestapsverificatie voor bankzaken. Lang niet iedereen gebruikt het voor de beveiliging van het elektronisch patiëntendossier (EPD). Terwijl de gegevens van cliënten in de GGZ toch minstens even belangrijk zijn als bankgegevens. Stelt u eens voor wat er kan gebeuren als uw EPD wordt gehackt. De gegevens van uw cliënten in handen van derden, reputatieverlies van uw praktijk en een hoge boete.

In dit artikel leggen we uit wat tweestapsverificatie is, waarom het belangrijk is en hoe u dit toevoegt aan CRSInternet.

Is CRSInternet het meest geschikte EPD voor uw praktijk?

Probeer het uit!
Met een proefaccount kunt u de software bekijken en uitproberen.

gratis en vrijblijvend

Aanvraag demo-account

Probeer CRS Internet vrijblijvend uit

Hieronder kunt u de gegevens invoeren die wij nodig hebben om een demo-account aan te maken. Na verzenden van de aanvraag krijgt u binnen een werkdag een e-mail met de inloggegevens en kunt u tenminste dertig dagen gebruik maken van uw demo-account.

Door een account aan te vragen, gaat u akkoord met de voorwaarden:
• het account is alleen voor persoonlijk gebruik;
• de inloggegevens mogen niet worden doorgegeven;
• het gebruik is uitsluitend voor evaluatiedoeleinden;
• invoer van gegevens op eigen risico, deze zijn zichtbaar voor anderen;
• ingevoerde gegevens kunnen verwijderd worden.

We zullen u enkele emails sturen met behulpzame tips.

Opgave nieuwsbrief

Als u hieronder uw emailadres opgeeft, wordt u toegevoegd aan de emaillijst van Trompbx. U ontvangt dan informatie over CRS zoals updates of tips.

U kunt zich elk moment gemakkelijk uitschrijven via een link onderaan de email.

Scroll naar top