Nieuws: September 2020

Een dynamische omgeving

Wijzigingen in wet-en regelgeving houden ons als softwareleverancier voor de zorg de komende jaren nog wel bezig. In 2022 start het nieuwe zorgprestatiemodel voor de Volwassenzorg. In de Jeugd-ggz is er per 1 januari a.s. de nieuwe versie van het iJW berichtenverkeer (v3.0). Verder zijn we druk bezig met de aansluiting van de eerste klanten op MedMij. Het MedMij-label hebben we al behaald, het daadwerkelijk uitwisselen van gegevens heeft nog wat hobbels op het gebied van regelgeving te nemen. We merken dat we als een van de eersten hiermee worden geconfronteerd. We hopen dit najaar de eerste uitwisseling te doen plaatsvinden.

Ons team is verder uitgebreid aan zowel de programmeurs- als de supportkant. We zijn klaar voor de komende ontwikkelingen en conversies die we voor nieuwe klanten moeten uitvoeren.

iJW 3.0

Voor de iJW en iWMO staat per 1 januari 2021 de nieuwe versie (3.0) van het berichten- en declaratieverkeer voor de deur. Verbeteringen zijn o.a. het enkel maandelijks declareren en het vervallen van de facturen (“JW303F”), er zijn alleen nog declaraties. Er zijn enkele nieuwe berichten bijgekomen, waaronder een Verzoek tot wijziging. Een belangrijke wijziging ligt in de JW301 waar het begrip beschikking verdwijnt en in één bericht meerdere toewijzingen kunnen zitten, zowel nieuw, gewijzigd als verwijderd. We komen er dit najaar uitgebreid op terug en zijn ook van plan om er een of meer webinars aan te besteden

Detailinformatie vindt u bij iStandaarden. We hopen dat alle gemeenten deze informatie ook kennen en tijdig implementeren. De mooiste toelichting troffen we aan bij iStandaarden: “Nieuwe functionaliteit maakt het administratieve proces via het berichtenverkeer uitgebreider en complexer. Dit moet natuurlijk geen administratieve lasten opleveren. Met meer uitleg en plaatjes wil het Ketenbureau ervoor zorgen dat administratieve processen tussen aanbieder en gemeente naadloos op elkaar aan (blijven) sluiten.

Uitleg en plaatjes, daar dragen we graag aan bij. De grafische weergave van onze eigen ontwikkelaar Linda deed ons denken aan een ganzenbord. Best een gezellig idee.

Image

N.B. De weergave links is niet bedoeld voor verdere bestudering of analyse, het is voor intern gebruik bij Trompbx en nog in ontwikkeling. Voor de weergave rechts kunt u terecht in een speelgoedwinkel.

Uw kantoor in de cloud

Als gebruiker van CRSInternet bent u vertrouwd met het online werken. Wat u nodig heeft is een internetverbinding en u kunt aan de slag. Veel organisaties worstelen nog met hun overige (kantoor-) automatisering: een server waar bestanden op staan, de mail en misschien nog een boekhoudpakket of andere software die nog gewoon lokaal op een server draait.

Enkele klanten hebben al ervaring met een complete overgang en het leek ons een goed idee die ervaringen te delen of u tenminste te wijzen op de mogelijkheden. Het scheelt mogelijk veel tijd en voorkomt problemen: de server en het netwerk in de lucht houden, het up-to-date houden van de systemen (geen Windows 7 meer gebruiken!), het beveiligen tegen virussen en cryptoware, het maken van backups en het terugplaatsen daarvan na een storing (wel eens geprobeerd overigens?). Het is allemaal uit te besteden.

En wij hebben er ook belang bij dat u een goede provider heeft, omdat ook het gebruik van CRSInternet dan soepel loopt. Soms bereiken vragen onze helpdesk niet eens omdat de cloudprovider ze al heeft opgelost.

Binnenkort plaatsen we op onze website een uitgebreidere successtory als blog in samenwerking met Cloud Imperium. Een klantgerichte aanbieder van clouddiensten met een compleet pakket, die al meerdere CRSInternet-gebruikers ondersteunt en zich met name richt op klanten binnen de GGZ. Meer informatie: www.cloudimperium.nl of bel 085 – 018 84 81.

Veilig mailen

Wij krijgen regelmatig vragen over veilig mailen in zorg, er wordt dan verwezen naar de norm NTA7516. In de selfserviceportal hebben we hier een toelichting op geschreven. We zijn van plan in het najaar een veilig-mailen optie vanuit CRSInternet te maken voor ad-hoc e-mails vanuit een dossier. Er zullen geen kosten aan verbonden zijn, de optie is naar verwachting eind 2020 voor alle klanten beschikbaar.

Het werkt in grote lijnen zodat de ontvanger in de e-mail op een link moet klikken en dan een tweede mail met code krijgt. Met de code kan vervolgens de inhoud van het bericht gelezen worden op een website. De inhoud van het bericht wordt dus niet via het reguliere e-mailverkeer verzonden.

Webinar

Binnenkort houden we nieuwe webinars over het gebruik van teksten, formulieren en standaardbrieven in CRSInternet. U ontvangt hierover een aparte nieuwsbrief met mogelijkheid tot inschrijven. Een vorig webinar – de introductie CRS Client Portal – is meerdere malen gehouden. Het is na te kijken via onze website en hier.

Is CRSInternet het meest geschikte EPD voor uw praktijk?

Probeer het uit!
Met een proefaccount kunt u de software bekijken en uitproberen.

gratis en vrijblijvend

Aanvraag demo-account

Probeer CRS Internet vrijblijvend uit

Hieronder kunt u de gegevens invoeren die wij nodig hebben om een demo-account aan te maken. Na verzenden van de aanvraag krijgt u binnen een werkdag een e-mail met de inloggegevens en kunt u tenminste dertig dagen gebruik maken van uw demo-account.

Door een account aan te vragen, gaat u akkoord met de voorwaarden:
• het account is alleen voor persoonlijk gebruik;
• de inloggegevens mogen niet worden doorgegeven;
• het gebruik is uitsluitend voor evaluatiedoeleinden;
• invoer van gegevens op eigen risico, deze zijn zichtbaar voor anderen;
• ingevoerde gegevens kunnen verwijderd worden.

We zullen u enkele emails sturen met behulpzame tips.

Opgave nieuwsbrief

Als u hieronder uw emailadres opgeeft, wordt u toegevoegd aan de emaillijst van Trompbx. U ontvangt dan informatie over CRS zoals updates of tips.

U kunt zich elk moment gemakkelijk uitschrijven via een link onderaan de email.

Scroll naar top