Nieuws: Oktober 2019

In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van enkele ontwikkelingen rond CRSInternet, een enquete onder vrijgevestigden, het beperken van no-show en meer.

NEN7510 en meer

Deze zomer hebben we voor CRSInternet het NEN7510 certificaat behaald. NEN7510 richt zich op informatiebeveiliging specifiek in de zorg. Het is dus voor u en voor ons een zeer relevant certificaat.

De voorbereidingen voor de kwalificatie- en acceptatie als MedMij-deelnemer zijn ook in volle gang en daarnaast zijn we bezig met de ISAE3402 type-II verklaring die in december wordt afgerond en een rapport oplevert dat het wijzigings- en beheerproces van alle versies van CRSInternet die u als klant in 2019 hebt gebruikt omvat.

ISAE3402 is met name relevant voor uw accountant en/of controller. De NEN7510 is voor belang voor uw eigen kwaliteitssysteem waarin u verplicht bent te controleren of uw leverancier voldoet aan de normen.

ENQUETE DIGITAAL WERKEN

Vanaf 1 juli 2020 hebben patiënten wettelijk recht om kosteloos inzage of een afschrift te krijgen van hun eigen dossier. Zorgaanbieders moeten dus voor 1 juli 2020 gaan regelen dat zij op verzoek van patiënten deze digitale inzage mogelijk maken. Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP) en deNederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) ondersteunen hun leden hierbij en willen daarvoor graag weten of en hoe vrijgevestigde ggz-professionals op dit moment digitaal werken. Wil je daarom de enquête invullen voor 1 oktober? Dat kan via: https://nl.surveymonkey.com/r/DigitaalwerkenbinnenVGG

Voor het invullen is lidmaatschap van een beroepsvereniging geen voorwaarde. Wij kregen deze informatie pas deze week, de termijn voor invullen wordt hopelijk verlengd met een week dus probeer het ook gerust na 1 oktober.

CRS E-HEALTH WORDT EMBLOOM

Met ingang van december 2019 stopt Trompbx met het leveren van het product CRS e-health, waarin begrepen CRSRom. Maar schrikt u niet, alle functionaliteit blijft beschikbaar, technisch verandert er nagenoeg niets en we zorgen dat niemand er financieel op achteruit gaat.
Achtergrond
De reden voor het stoppen met CRS e-health is dat Trompbx te maken heeft met Europese wet- en regelgeving waardoor een ROM en e-health systeem onder de Medical Device Regulation valt. Hierdoor zouden wij als leverancier van dit product een apart keurmerk moeten behalen.

Voor een relatief kleine organisatie als Trompbx is het al een flinke inspanning om zowel ISAE3402-II, NEN7510 als de aanvullende certificering voor het MedMij afsprakenstelsel te behalen en houden. We willen er niet nog een certificering bij hebben als dat niet bijdraagt aan een beter product, terwijl Embloom aan al deze verplichting zal voldoen.
Telepsy heet nu Embloom
Trompbx heeft CRS e-health op de markt gezet als een zogenaamde white-label versie van Telepsy (nu Embloom geheten). CRS e-health is dus feitelijk het gebruik van Embloom, geïntegreerd in CRSInternet.

Alle klanten die CRS e-health gebruiken houden een koppeling met Embloom en de functionaliteit blijft exact gelijk, voor de hulpverleners in CRSInternet en voor de cliënten in de CRS Client Portal.
Wat verandert er voor u als klant?
Functioneel en technisch: niets. Administratief wel: voor het gebruik van e-health en ROM ontvangt u voortaan een factuur van Embloom.

Het gebruik van Embloom kent componenten die u nu ook kent: een abonnement, afnamekosten per test of item en eventuele licentiekosten. Dit zal in rekening worden gebracht door Embloom rechtstreeks aan u als zorgaanbieder. Daarbij komen dan de koppelingskosten die zowel Embloom als Trompbx in rekening brengt.
Aanbod
Elke klant die CRS e-health gebruikt krijgt een aanbod van Embloom. Als u hierop positief reageert loopt alles gewoon door. U krijgt vanaf december 2019 de factuur voor het gebruik van ROM en e-health van Embloom.

SMS DIENST

Iedere zorginstelling heeft last van no show. Door het versturen van SMS herinneringen wordt het mogelijk om de no show aanzienlijk te reduceren, in sommige gevallen zelfs met 70%. Dit is vanuit CRSInternet goed mogelijk. Een van de providers is Spryng. In de selfserviceportal (tegel Beheer > Systeeminstellingen > Afspraakherinnering) staat uitgelegd hoe dit in CRSInternet eenvoudig is in te richten.

Spryng biedt u de mogelijkheid om kosteloos een maand gebruik te maken van de SMS service om zodoende de no show drastisch te reduceren. Om gebruik te maken van deze aanbieding dient u enkel en alleen het contact formulier in te vullen middels https://www.spryng.nl/contact/ en aan te geven dat u een Trompbx klant bent. Naar aanleiding hiervan neemt Spryng contact op wordt alles binnen enkele minuten geactiveerd.

Meer informatie van Spryng zelf: Spryng levert wereldwijd SMS diensten voor de zakelijke markt, met een klantenbestand van ruim 25.000 klanten bestaande uit onder andere: Erasmus MC, Isala klinieken, DC klinieken, ZGT, OLVG. KLM en Media Markt. Inmiddels is Spryng marktleider op het gebied van het leveren van SMS aan o.a. de zorgsector. Dit komt onder andere doordat Spryng als enige SMS leverancier zowel ISO 27001 als NEN7510 gecertificeerd is.

SERVERS VERNIEUWD

Sinds deze zomer zijn we begonnen met het vernieuwen van de servers van CRSInternet. We doen dit buiten kantoortijden en de downtime is beperkt. Mochten we onverhoopt eens meer tijd nodig hebben dan nemen we vooraf contact met u op om een exact tijdstip af te spreken.

PARTNERS DECLARATIESERVICE

Door de toegenomen administratieve druk in het Jeugdsegment is er een toenemende vraag naar administratieve ondersteuning. Wij bieden deze niet zelf maar hebben een aantal partners in de “CRS Declaratieservice”, zie hiervoor ook onze website Een groeiend aantal klanten laat zich door deze ervaren gebruikers van CRSInternet ondersteunen bij het verwerken van het berichtenverkeer en het afhandelen van declaraties. U kunt vrijblijvend contact met een van hen opnemen voor meer informatie.

Is CRSInternet het meest geschikte EPD voor uw praktijk?

Probeer het uit!
Met een proefaccount kunt u de software bekijken en uitproberen.

gratis en vrijblijvend

Aanvraag demo-account

Probeer CRS Internet vrijblijvend uit

Hieronder kunt u de gegevens invoeren die wij nodig hebben om een demo-account aan te maken. Na verzenden van de aanvraag krijgt u binnen een werkdag een e-mail met de inloggegevens en kunt u tenminste dertig dagen gebruik maken van uw demo-account.

Door een account aan te vragen, gaat u akkoord met de voorwaarden:
• het account is alleen voor persoonlijk gebruik;
• de inloggegevens mogen niet worden doorgegeven;
• het gebruik is uitsluitend voor evaluatiedoeleinden;
• invoer van gegevens op eigen risico, deze zijn zichtbaar voor anderen;
• ingevoerde gegevens kunnen verwijderd worden.

We zullen u enkele emails sturen met behulpzame tips.

Opgave nieuwsbrief

Als u hieronder uw emailadres opgeeft, wordt u toegevoegd aan de emaillijst van Trompbx. U ontvangt dan informatie over CRS zoals updates of tips.

U kunt zich elk moment gemakkelijk uitschrijven via een link onderaan de email.

Scroll naar top