Functies: EVS

medicatie epd

Het gebruik van een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) is wettelijk verplicht als u medicatie voorschrijft is. Het maken en onderhouden van een EVS is een vak apart. Trompbx heeft dan ook niet zelf een EVS ontwikkeld. CRSInternet heeft koppelingen met twee van de meest gebruikte systeem in Nederland: Prescriptor van RX/Digitalis en FarMedRx van FarmedVisie.

Prescriptor

De meerderheid van de Nederlandse huisartsen gebruikt Prescriptor in hun huisartsinformatiesysteem. De functionaliteit en aantrekkelijke prijsstelling maakt Prescriptor een geschikte kandidaat om een koppeling mee te ontwikkelen. De koppeling is al sinds 2011 in gebruik bij gebruikers van CRSInternet.

FarMedRx

FarMedRx is ontwikkeld voor zorginstellingen de klinisch en poliklinisch voorschrijven en voorziet onder meer in een koppeling met het LSP (Landelijk SchakelPunt). Via de LSP-koppeling is het o.a. mogelijk om een actueel medicatie-overzicht op te vragen van een client.

Veiligheid

Bij het voorschrijven van medicatie is het van belang dat de medicatiegegevens conform deze in Nederland geldende standaard worden opgeslagen. Met name bij het uitwisselen van recepten met de apotheek. Het gebruik van de G-standaard is inbegrepen bij de koppeling met het EVS. Ook wordt rekening gehouden met allergieën en contra-indicaties.

Wet- en regelgeving

De met CRSInternet gekoppelde EVS’en voldoen aan de wettelijke richtlijnen voor het voorschrijven van medicatie. Zo worden bijvoorbeeld de recepten die onder de opiumwet vallen gesignaleerd en wordt hierbij de dosering automatisch in letters uitgeschreven. Ook de toegangsrechten zijn goed bewaakt en het voorschrijven is voorbehouden aan gebruikers met de juiste beroepen.

Is CRSInternet het meest geschikte EPD voor uw praktijk?

Probeer het uit!
Met een proefaccount kunt u de software bekijken en uitproberen.

gratis en vrijblijvend

Aanvraag demo-account

Probeer CRS Internet vrijblijvend uit

Hieronder kunt u de gegevens invoeren die wij nodig hebben om een demo-account aan te maken. Na verzenden van de aanvraag krijgt u binnen een werkdag een e-mail met de inloggegevens en kunt u tenminste dertig dagen gebruik maken van uw demo-account.

Door een account aan te vragen, gaat u akkoord met de voorwaarden:
• het account is alleen voor persoonlijk gebruik;
• de inloggegevens mogen niet worden doorgegeven;
• het gebruik is uitsluitend voor evaluatiedoeleinden;
• invoer van gegevens op eigen risico, deze zijn zichtbaar voor anderen;
• ingevoerde gegevens kunnen verwijderd worden.

We zullen u enkele emails sturen met behulpzame tips.

Opgave nieuwsbrief

Als u hieronder uw emailadres opgeeft, wordt u toegevoegd aan de emaillijst van Trompbx. U ontvangt dan informatie over CRS zoals updates of tips.

U kunt zich elk moment gemakkelijk uitschrijven via een link onderaan de email.

Scroll naar top