Functies: EVS

medicatie epd

Het gebruik van een elektronisch voorschrijfsysteem is wettelijk verplicht als u medicatie voorschrijft. Het maken en onderhouden van een EVS is een vak apart, en we hebben dat dan ook niet zelf ontwikkeld, maar een koppeling gemaakt met een van de meest gebruikte systeem in Nederland: Prescriptor van RX/Digitalis.

Prescriptor

Prescriptor wordt door de meerderheid van de Nederlandse huisartsen gebruikt via hun HIS, huisartsinformatiesysteem. Prescriptor heeft koppelingen met de meest gebruikte HIS’en Nederland. Hun ervaring met deze koppelingen, de beproefdheid van het systeem en de redelijke prijsstelling maakte Prescriptor dé aangewezen kandidaat om een koppeling mee te ontwikkelen.

Veiligheid

Het gebruik van een EVS is van belang bij het voorschrijven zelf: de omschrijvingen zijn eenduidig en conform de G-standaard (het gebruik van de Z-Index is inbegrepen bij de koppeling met Prescriptor). Maar ook wordt rekening gehouden met allergieën en contra-indicaties.

Gegevensuitwisseling

Het is van belang dat de medicatiegegevens conform de in Nederland geldende standaard wordt opgeslagen, met name bij het uitwisselen van recepten met de apotheek. Naast dat recepten digitaal verzonden worden naar de apotheek, zijn we op deze manier ook goed voorbereid om medicatie-gegevens van cliënten digitaal op te halen.

Voldoet aan wet- en regelgeving

Het EVS van CRSInternet voldoet aan de wettelijke richtlijnen voor het voorschrijven van medicatie. Zo worden bijvoorbeeld de recepten die onder de opiumwet vallen gesignaleerd en wordt hierbij de dosering automatisch in letters uitgeschreven. Ook de toegangsrechten zijn goed bewaakt en het voorschrijven is voorbehouden aan gebruikers met de juiste beroepen.

Uitproberen of meer informatie?

Uitproberen

U kunt CRS-Internet vrijblijvend uitproberen met een demo-account. 

Tijdens gebruik van het demo-account kunt u altijd bellen of mailen als u vragen heeft.

Meer info

Indien u zich nog afvraagt of CRS-Internet geschikt voor u is, kunt u gerust bellen voor overleg.

Bel: 085 4842 444

Of vul het formulier hiernaast in.

Aanvraag demo-account

Probeer CRS Internet vrijblijvend uit

Hieronder kunt u de gegevens invoeren die wij nodig hebben om een demo-account aan te maken. Na verzenden van de aanvraag krijgt u binnen een werkdag een e-mail met de inloggegevens en kunt u tenminste dertig dagen gebruik maken van uw demo-account.

Door een account aan te vragen, gaat u akkoord met de voorwaarden:
• het account is alleen voor persoonlijk gebruik;
• de inloggegevens mogen niet worden doorgegeven;
• het gebruik is uitsluitend voor evaluatiedoeleinden;
• invoer van gegevens op eigen risico, deze zijn zichtbaar voor anderen;
• ingevoerde gegevens kunnen verwijderd worden.

We zullen u enkele emails sturen met behulpzame tips.

Opgave nieuwsbrief

Als u hieronder uw emailadres opgeeft, wordt u toegevoegd aan de emaillijst van Trompbx. U ontvangt dan informatie over CRS zoals updates of tips.

U kunt zich elk moment gemakkelijk uitschrijven via een link onderaan de email.

Scroll naar top