Nieuws: CRSInternet & ZPM – Nieuwsbrief september 2021

Is CRSInternet op tijd klaar voor het Zorgprestatiemodel (ZPM)? Moet ik veel voorbereiden voor de overgang naar het ZPM? Deze en andere vragen bereiken ons regelmatig, daarom in deze Nieuwsbrief een korte update. Uitgebreide informatie vindt u in de selfserviceportal.

zorgprestatiemodel

Per 1 januari 2022 wordt het Zorgprestatiemodel (ZPM) ingevoerd, in deze nieuwsbrief geven we u een korte update over de status. In het supportportal vindt u uitgebreidere informatie.

Nadat we de simulaties hebben ingebouwd is eind juli CRSInternet 4.0 uitgekomen waarin het ZPM-traject is geïntroduceerd. Hiermee is het mogelijk afspraken (in 2022 e.v.) te registreren op een ZPM-traject.

De werkwijze is zoveel mogelijk zoals u dat gewend bent. In het Beheer gedeelte van CRSInternet vindt u de activiteitcodes die wij voorstellen en die u naar eigen inzicht kan aanpassen en uitbreiden; waaronder de standaardwaarden voor directe en indirecte tijd.

We werken nu aan de volgende zaken die in een van de nieuwere releases ook beschikbaar komen. Het gaat om:

  • rapporten
  • tellertjes
  • berekening tijdsbesteding groepscontacten
  • zorgvraagzwaartetyperingstool

In het overleg tussen VWS, NZa en De Nederlandse GGZ zijn wij vertegenwoordigd via onze brancheorganisatie OIZ. Als softwareleveranciers praten we dus mee over de (on-)mogelijkheden in de planning. Omdat niet alle knopen zijn doorgehakt wordt het declareren het laatst ingebouwd. Dit heeft geleid tot een gezamenlijk afgestemd MVP (“Minimal Viable Product” dat op 1-1-2022 in de EPD’s aan functionaliteit beschikbaar moet zijn.) Op de site van het zorgprestatiemodel vindt u meer informatie, ook over de mijlpalenplanning.

Wij streven ernaar dat u zo snel mogelijk, bij voorkeur begin februari, uw declaraties over januari kunt indienen. Hoewel in de planning 1 april is opgenomen gaan we er vanuit dat eerder declareren wel mogelijk is, maar een harde toezegging kunnen we op dit punt niet doen omdat dat niet aan ons is.

Het geautomatiseerd afsluiten per 31-12-2021 van DBC en BBGZ-trajecten wordt ook door CRSInternet gefaciliteerd, maar het staat u vrij dit handmatig te doen. Deze speciale procedure komt in een van de laatste versies van CRSInternet van 2021.

 

welkom Vicino

Met veel plezier begroeten we Vicino als nieuwe klant. Vanaf 2022 wordt CRSInternet het nieuwe EPD voor deze GGZ-aanbieder in Noord-Holland, en de CRS Client Portal het portaal voor de cliënten.

Vicino organiseert de zorgverlening voor mensen met lichte tot matige psychische en/of sociale klachten door praktijkondersteuners GGZ (POH-GGZ) aan te bieden aan huisartsen en nauwe samenwerkingsafspraken met o.a. psychologen (GB-GGZ) en psychiaters (S-GGZ).

 

tot ziens Agnes

Na bijna tien jaar bij Trompbx is onze collega Agnes met pensioen gegaan. Agnes was voor ons allen een zeer fijne collega en we zullen haar deskundigheid, betrokkenheid en humor zeker missen.

Achter de geraniums gaan zitten is niet iets wat bij Agnes past, om u een beeld te geven: op dit moment vaart ze in haar kano door Noorse fjorden.

 

koppeling MedMij – CRSInternet live

Per 1 september is de koppeling van CRSInternet met MedMij ook echt live gegaan bij de eerste zorgaanbieder, Lionarons GGZ in Limburg.

Cliënten van Lionarons GGZ kunnen via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) hun gegevens inzien zoals die in het EPD geregistreerd staan. Meer informatie op de site van MedMij.

 

 

Is CRSInternet het meest geschikte EPD voor uw praktijk?

Probeer het uit!
Met een proefaccount kunt u de software bekijken en uitproberen.

gratis en vrijblijvend

Aanvraag demo-account

Probeer CRS Internet vrijblijvend uit

Hieronder kunt u de gegevens invoeren die wij nodig hebben om een demo-account aan te maken. Na verzenden van de aanvraag krijgt u binnen een werkdag een e-mail met de inloggegevens en kunt u tenminste dertig dagen gebruik maken van uw demo-account.

Door een account aan te vragen, gaat u akkoord met de voorwaarden:
• het account is alleen voor persoonlijk gebruik;
• de inloggegevens mogen niet worden doorgegeven;
• het gebruik is uitsluitend voor evaluatiedoeleinden;
• invoer van gegevens op eigen risico, deze zijn zichtbaar voor anderen;
• ingevoerde gegevens kunnen verwijderd worden.

We zullen u enkele emails sturen met behulpzame tips.

Opgave nieuwsbrief

Als u hieronder uw emailadres opgeeft, wordt u toegevoegd aan de emaillijst van Trompbx. U ontvangt dan informatie over CRS zoals updates of tips.

U kunt zich elk moment gemakkelijk uitschrijven via een link onderaan de email.

Scroll naar top