Nieuws: CRSInternet 4.0

CRSInternet 4.0

Eind juli 2021 brengen we CRSInternet versie 4.0 uit. Met deze belangrijke update is onder meer de nieuwe CRS Client Portal te gebruiken. In deze nieuwsbrief lichten we vast een tipje van de sluier op. Binnenkort ontvang u bericht over de precieze datum van de update en de documentatie van deze nieuwe versie.

CRS Client Portal

De portal is compleet herschreven met als uitgangspunt dat de portal gebruikt wordt op een smartphone en functioneert zoals je dat van een app mag verwachten. Uiteraard is de portal ook te gebruiken op een tablet of desktop-computer, het design past zich automatisch aan.

Image

Functioneel zijn de belangrijkste wijzigingen:

  • de zichtbaarheid van een tekst of document kan per client en subclient apart ingesteld worden;
  • per tekst en per document kan om een akkoord gevraagd worden;
  • ook subclienten kan om een akkoord op een tekst of document gevraagd worden.

De functies maken het mogelijk om bijvoorbeeld ouders elk om een akkoord op een behandelplan voor hun kind te vragen. Het is een nadere verfijning van de bekende Toestemming die naar eigen inzicht gebruikt kan worden.

Overgang

Er is sprake van een overgangsperiode. Enkele klanten hebben de nieuwe portal al getest en zullen als eerste in productie gaan. Voor alle andere klanten geldt dat de nieuwe portal op afroep beschikbaar is. Een berichtje via de supportportal is voldoende. Net als bij de start van de Client Portal verdient het sterk aanbeveling de functionaliteit zelf te testen met een proefcliënt in uw eigen CRSInternet-omgeving.

Nadere informatie hierover staat in de “Over Versie 4.0” en in de selfserviceportal, inclusief de aanwijzigingen op welke punten van de inrichting u moet letten voor de nieuwe portal in gebruik gaat nemen.

Zorgprestatiemodel

Hadden we in eerdere versie van CRSInternet al de simulaties voor het Zorgprestatiemodel (ZPM) ingebouwd, nu hebben we het ook mogelijk gemaakt om zogenaamde ZPM-trajecten aan te maken en afspraken hierop in te boeken. Heel handig als u al afspraken wilt maken voor begin 2022.

In volgende updates van CRSInternet volgt steeds meer functionaliteit zoals de validaties, rapportages en uiteindelijk ook de declaraties, al is dat laatste pas begin februari te gebruiken.

MedMij

Al sinds begin 2020 heeft Trompbx het MedMij-label behaald. Nu is het ook zover dat er echt gegevens via MedMijuitgewisseld kunnen worden. Een client kan zelf een PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving) kiezen en zijn medische gegevens opvragen, als u meedoet met MedMij. Ook hierover volgt detailinformatie in de selfserviceportal, ook over de mogelijkheden om u aan te melden.

Image

VIPP

Trompbx is deelnemer in MedMij mede door de VIPP-programma’s van het ministerie van VWS, waaronder VIPPGGZvoor instelingen en VG VIPP voor de vrijgevestigden. De “versnelling informatie-uitwisseling tussen patiënt en professioneel” zorgt niet alleen voor de gegevensuitwisseling met de burger, maar is een voorbereiding op toekomstige uitwisseling. De Wet Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg (WEGIZ) is hier een voorbeeld van.

ZIB

De basis voor de uitwisseling wordt gelegd met de Zorginformatiebouwstenen (ZIB’s). De ZIB’s die nodig zijn voor MedMij zijn al langer ingebouwd in CRSInternet, maar in versie 4.0 zijn ook de in samenwerking met De Nederlandse GGZ ontwikkelde aanvullende ZIB’s in CRSInternet beschikbaar. Meer informatie volgt in de “Over Versie 4.0”.

CRSInternet, klaar voor de toekomst

Door CRSInternet als uw EPD te hebben gekozen zit u dus op de goede weg. We zijn betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen en weten deze tijdig in te bouwen.

Image

Ook hebben we de audit voor de NEN7510 afgelopen maand weer succesvol doorlopen. Maar het allerbelangrijkste blijft voor ons dat u tevreden bent en blijft met CRSInternet. Zo min mogelijk last van verplichtingen en u richten op wat voor u het belangrijkste is: uw clienten helpen.

Is CRSInternet het meest geschikte EPD voor uw praktijk?

Probeer het uit!
Met een proefaccount kunt u de software bekijken en uitproberen.

gratis en vrijblijvend

Aanvraag demo-account

Probeer CRS Internet vrijblijvend uit

Hieronder kunt u de gegevens invoeren die wij nodig hebben om een demo-account aan te maken. Na verzenden van de aanvraag krijgt u binnen een werkdag een e-mail met de inloggegevens en kunt u tenminste dertig dagen gebruik maken van uw demo-account.

Door een account aan te vragen, gaat u akkoord met de voorwaarden:
• het account is alleen voor persoonlijk gebruik;
• de inloggegevens mogen niet worden doorgegeven;
• het gebruik is uitsluitend voor evaluatiedoeleinden;
• invoer van gegevens op eigen risico, deze zijn zichtbaar voor anderen;
• ingevoerde gegevens kunnen verwijderd worden.

We zullen u enkele emails sturen met behulpzame tips.

Opgave nieuwsbrief

Als u hieronder uw emailadres opgeeft, wordt u toegevoegd aan de emaillijst van Trompbx. U ontvangt dan informatie over CRS zoals updates of tips.

U kunt zich elk moment gemakkelijk uitschrijven via een link onderaan de email.

Scroll naar top