Praktijk Zij aan Zij laat zien hoe zij werkt met aanmeldingen via de website

Aanmelden cliënten via mobiele telefoon
Voor Praktijk Zij aan Zij heeft Sandra van Zanten van GGZ-sites een nieuwe website gebouwd. Daarbij is ook het aanmeldformulier van CRS in de website geplaatst. Aanmeldingen via de website komen nu rechtstreeks in het elektronisch patiëntendossier (EPD). Voor de praktijk en de cliënt werkt dit sneller en gemakkelijker. Omdat deze werkwijze voor meer praktijken heel handig kan zijn, hebben we Meike van Praktijk Zij aan Zij gevraagd te laten zien hoe haar praktijk werkt met aanmeldingen via de website.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Video waarin Meike van Praktijk Zij aan Zij vertelt over aanmeldingen. Over hoe het eerst ging en hoe het nu gaat via het aanmeldformulier op de website.

Aanmeldingen via de website

Door Meike Manschot, Praktijkeigenaar Praktijk Zij aan Zij door

Aanmeldformulier op website

We hebben sinds twee maanden een aanmeldformulier op onze website staan dat door GGZsites is gekoppeld aan ons cliëntsysteem CRSInternet (van TrompBX). Voor ons een grote stap met positieve effecten! Cliënten vullen het aanmeldformulier in op de website. Na versturen van het formulier staan de gegevens meteen in CRSInternet. 

Oude werkwijze

Eerder werkten we met aanmeldlijsten op Sharepoint (en verstuurden beveiligd berichten naar de client via ZorgMail). Dit had als gevolg dat de (Zorgmail-) link soms verliep, er meerdere mensen in een document werkten waardoor er of verschillende versies waren, of bepaalde zaken niet gewijzigd konden worden.

Nieuwe werkwijze

Nu werken we met een vooraanmelding: mensen melden zich aan via de website en wij kunnen in CRSInternet de aanmelding bekijken, aanvullen en goedkeuren (of eventueel afkeuren). Daarna kunnen de documenten die nodig zijn om te ondertekenen meteen in een portaal gezet worden zodat dit beveiligd kan worden geopend door cliënten.

Voordelen van aanmeldingen via de website

  • alle aanmeldingen van cliënten zijn op één plek zichtbaar;
  • voor beide ouders en de cliënt is een apart portaal aan te maken (met diverse mogelijkheden voor toegang);
  • minder versleutelingen versturen via zorgmail;
  • behandelaren kunnen alle informatie en correspondentie gemakkelijk inzien;
  • ouders zijn al bekend met het werken van het cliëntportaal wat een voorsprong geeft in de behandeling.

inloggen client portaal

Vooraf zagen we beren op de weg

Onze “beren op de weg” hadden vooral te maken met privacy: kunnen we garanderen dat alles goed beveiligd in CRSInternet staat. Is de website wel beveiligd? En is het gebruiksvriendelijk? We maakten ons namelijk zorgen of deze werkwijze dan wel zou passen als één van de ouders niet blij was of akkoord ging met de aanmelding. Dat was echter geen probleem. In de privacyverklaring is te lezen dat een dossier ook direct verwijderd wordt vanuit de vooraanmelding als er geen akkoord is vanuit één van de ouders (of het kind zelf).

Daarnaast moesten we wennen aan een nieuwe werkwijze: ouders zich op de site laten aanmelden. We merken dat dit erg meevalt.

Nieuwe website

Nieuwe site ggz praktijk Zij aan ZijEn tot slot heeft onze hele website een nieuwe update gekregen door Sandra van Zanten (GGZsites) waarin onze frisgroene uitstraling terug te zien is. We zijn blij met deze vooruitgang waarin onze huisstijl goed naar voren komt.

Meike Manschot Praktijkeigenaar Praktijk Zij aan Zij

Conclusie

Aanmeldingen van cliënten via de website direct in CRSInternet bespaart praktijk Zij aan Zij veel tijd en zorgt voor een betere workflow. Ook voor cliënten werkt het prettig.

Wilt u ook een aanmeldformulier op uw website?

Voor aanmeldingen via de website heeft u de CRS Cliënt Portal nodig. De CRS Cliënt Portal kost 45,- per maand voor een onbeperkt aantal gebruikers. Als u maar één gebruiker heeft, krijgt u 50% korting.

Indien u nog geen Cliënt Portal heeft, kunt u hier de uitbreiding aanvragen.

Het aanmeldformulier is direct beschikbaar. U kunt een link naar het aanmeldformulier plaatsen op uw site of bijvoorbeeld in een email.

Het aanmeldformulier kan ook geïntegreerd worden in uw website via een iframe, zoals in dit voorbeeld van praktijk Zij aan ZijCSS code voor de opmaak van het formulier kan in CRSInternet geplaatst worden. Dit kunt u uw eigen webdesigner laten doen of u kunt het door Sandra van GGZ-sites laten plaatsen. Zij plaatst dan het formulier op uw website, zorgt dat de opmaak van het formulier past bij uw website en op elk schermformaat. Kosten zijn afhankelijk van hoe uw website in elkaar zit en wat u precies wilt. Maar het kan voor vanaf eenmalig 35,-

Indien u hier interesse in heeft kunt u contact opnemen met Sandra via de contactpagina van GGZ-sites.

Blijf op de hoogte

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Andere artikelen

keuze epd crsinternet

Waarom kiest Vicino voor Trompbx?

CRSInternet is vanaf 1 januari 2022 het nieuwe EPD voor GGZ-aanbieder Vicino. CRS Client Portal wordt het portaal voor de cliënten.

Er zijn vele EPD aanbieders. Omdat ik nieuwsgierig ben hoe Vicino bij Trompbx uitgekomen is, heb ik dat gevraagd aan Tessa Wiersma (directeur Vicino) en Martine Stam (beleidsadviseur Vicino).

authenticator voor epd op laptop

Een authenticator gebruiken met CRSInternet

Zoals u in het artikel “Uw EPD beveiligen met tweestapsverificatie” heeft kunnen lezen, dient u tweestapsverificatie (2FA) te gebruiken voor uw EPD. Van de verschillende 2FA methodes is een authenticator een veilige, gebruiksvriendelijke en gratis optie.

In dit artikel leggen we uit wat een authenticator is en hoe u deze gebruikt met het elektronisch patiëntendossier CRSinternet.

Is CRSInternet het meest geschikte EPD voor uw praktijk?

Probeer het uit!
Met een proefaccount kunt u de software bekijken en uitproberen.

gratis en vrijblijvend

Aanvraag demo-account

Probeer CRS Internet vrijblijvend uit

Hieronder kunt u de gegevens invoeren die wij nodig hebben om een demo-account aan te maken. Na verzenden van de aanvraag krijgt u binnen een werkdag een e-mail met de inloggegevens en kunt u tenminste dertig dagen gebruik maken van uw demo-account.

Door een account aan te vragen, gaat u akkoord met de voorwaarden:
• het account is alleen voor persoonlijk gebruik;
• de inloggegevens mogen niet worden doorgegeven;
• het gebruik is uitsluitend voor evaluatiedoeleinden;
• invoer van gegevens op eigen risico, deze zijn zichtbaar voor anderen;
• ingevoerde gegevens kunnen verwijderd worden.

We zullen u enkele emails sturen met behulpzame tips.

Opgave nieuwsbrief

Als u hieronder uw emailadres opgeeft, wordt u toegevoegd aan de emaillijst van Trompbx. U ontvangt dan informatie over CRS zoals updates of tips.

U kunt zich elk moment gemakkelijk uitschrijven via een link onderaan de email.

Scroll naar top