Toestemmingsverklaringen

Vanaf 25 maart is het mogelijk via VECOZO toestemmingsverklaringen aan ons te geven voor Jeugdwet en WMO berichtenverkeer en declaraties. 

EPDmeter

Wat vinden zorgprofessionals van het EPD dat zij gebruiken? Een initiatief van de Zorginformatiegroep is de EPDmeter

Doe ook mee, klik op het logo:

EPDmeter logo

Jeugdzorg declareren

VNG logoHet declareren van DBC's en Basistrajecten GGZ Jeugdzorg aan gemeenten loopt via de JW321. De productcodes hiervoor verschillen niet per gemeente maar zijn vastgesteld door de NZa. Er is veel verwarring over het gebruik van de JW321 en de JW303, een bericht dat gebruikt wordt voor zorg die eerder onder de AWBZ viel. 

Bekijk de website van de VNG voor deze duidelijke uiteenzetting. Dit maakt ook duidelijke waarom wij in CRS vasthouden aan de landelijke codes voor Jeugd-DBC's en Basistrajecten en hier geen mogelijkheid bieden om productcodes per gemeente in te geven.

085 4842 444

Dit is ons telefoonnummer (sinds 14-11-2014).

Versie 3.32 beschikbaar

De update CRSInternet versie 3.32 van 5 juli is om 13:30 uur succesvol afgerond.

CRSInternet versie 3.32 bevat als belangrijkste onderdeel het declaratiebericht JW321. Hiermee kunt u aan gemeenten DBC's en BasisGGZ-trajecten declareren. De vraag is echter of er aan de ontvangende kant al voldoende gemeenten gereed zijn om deze bestanden ook daadwerkelijk te ontvangen, de berichten zijn dat slechts een enkele gemeente dit al kan.

Ook andere wijzigingen zijn in deze versie meegenomen. Informatie-aanlevering aan gemeenten kan voor enkele regio's op maat in CRSInternet, anders via het standaard-formaat zoals we dat hebben gemaakt in versie 3.31. U vindt dit op de hoofdpagina onder "Jeugd" > "Rapportage jeugdzorg gemeenten". 

Onderhoud en updates CRSInternet

CRSinternet versie 2.10 wordt zondagochtend 15 januari geinstalleerd op de servers. Het kan zijn dat u dus zondagochtend tijdelijk niet kan inloggen. Mocht dit een probleem zijn, neemt u dan contact met ons op. In overleg kunnen we een ander tijdstip vaststellen.

(Update 15-01-2012 12:10: Versie 2.10 is geinstalleerd.)

Later in de week volgt nog een hardware-update van de servers waarop CRSInternet draait. Dit gebeurt in twee nachten: van dinsdag 17 op woensdag 18 januari en in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 januari. Omdat dit plaatsvindt tussen 00:00 en 04:00 uur heeft u hiervan slechts beperkt hinder. Het kan zijn dat de nachtjob niet wordt uitgevoerd. Indien dit tot problemen leidt, kunt u contact met onze helpdesk opnemen.